Nu har jag varit i Almedalen på Gotland i fyra dagar och insupit atmosfären, nosat på alla nya rön inom energiteknik, deltagit i aktioner med fältbiologerna och knutit kontakter. Det är så oerhört inspirerande både att lyssna på och träffa alla dessa människor och jag känner mig nu mer PEPP än någonsin på att göra Power Shift 2012 till en kanonbra konferens för dig som är intresserad av klimat-, energi- och hållbarhetsfrågor.

Jag började med att segla över till Gotland med Skonaren Vega och JAK Banken. Resan tog 22 timmar och det var riktigt guppigt en bit där på vägen, men väl värt mödan när vi kom fram till den vackra ön.


Väl på plats bjöd jag in Anna-Karin Hatt, vår energiminister, till den avslutande sessionen av Power Shift, så nu återstår bara att se om hon har tid att komma. Jag har självklart bjudit in både personer, organisationer och företag att delta i workshops. Så ska bli spännande att börja pussla ihop ett program åt er!

Fältbiologernas aktioner var riktigt bra! Den första jag var med på handlade om att det behövs en ny skogslagstiftning, så tre träd sågade helt enkelt sönder den gamla skogslagen. Dagen efter gjorde vi vårt bästa för att väcka klimatfrågan, och då menar jag bokstavligen. Madrasser, väckarklockor och pyjamasar ingick i denna gatuteater med sovande klimatkämpar.

Rekommenderade nyheter