Ännu ett trevligt planeringsmöte har hållits, denna gång i ett soligt Lund. Vi som samlades denna gång var Olivia, Hanna, Hilda och Johanna. Efter en stunds knytis i kvällssolen planerade vi inför september och sammanfattade hur långt vi kommit vid det här laget. Därpå avslutade vi kvällen med ett photo shoot precis innan solen försvann bakom träden, och så ett meddelande till er i video-form:

Så här efter FN:s stora Rio+20-konferens som avslutades för snart en vecka sedan (vars klena resultat orsakat stor besvikelse och frustration i miljörörelsen) känns Power Shift som ett mer aktuellt initiativ än någonsin. När politikerna misslyckas att ta de stora kliv som behövs, är det dags för oss att ta itu med krisen på egen hand och att pusha politikerna som aldrig förr! Civilsamhället, varav ungefär hälften består av unga människor under 30 år, måste visa politiker och företag att deras beteende är oacceptabelt och ryta åt dem att det är dags att påbörja omställningen till ett hållbart samhälle NU och ingen annan gång.

Så här känner vi efter misslyckandet i Rio:

Civilsamhället, det är vi det. Och vi är inte små och obetydliga, utan tvärtom: Det är oss samhället består av, man skulle kunna säga att det egentligen bara är vi som spelar roll. Politiken och företagen ska finnas där för vår skull, inte sant? Och vi säger JA till förnybar energi och många andra nyttiga företeelser:

På Power Shift är alla mellan 16-30 år välkomna att diskutera de här frågorna (och andra) och möta varandra för inspiration och för att blanda gamla och nya insikter. Helgen avslutas med ett samtal med bl.a. politiker, näringsliv och organisationer, där vi för fram de gemensamma åsikter kring energifrågan vi arbetar fram under konferensen.

Tillsammans skulle vi ju kunna vara en så otroligt stark röst, vi måste bara ge den kraft, och det är därför Power Shift finns. Det är därför vi ser till att Power Shift fortsätter finnas och driva dessa frågor framåt ända tills vi unga också får sitta med och avgöra vår egen framtid. 100 % förnyelsebart NU!

/Olivia

Rekommenderade nyheter