Nu är det dags att presentera vilka talare som kommer att delta under välkomstkvällen som kickar igång Power Shift fredagen den 7 oktober klockan 18.00 i Hvitfeldstka gymnasiets aula!


Sanne Aronsson är en ung entreprenör med en starkt brinnande passion – att skapa förutsättningar för min och din framgång. Sanne driver sitt eget nystartade företag där hon coachar andra entreprenörer och ägnar stora delar av sina tid med att utveckla den inneboende potentialen hos andra. Hon är ambitiös och inspirerande och inte rädd för att ställa de viktiga frågorna: Vilka värderingar driver dig i idén? Vad är den större visionen? Hur gynnar detta världen? Kommer du kunna vara stolt över detta företaget?


Lorentz Tovatt är skribent för Supermiljöbloggen och följer därför allt viktigt som pågår runt om i världen. Han är filosofistudent med ett specialintresse för internationell klimatpolitik och han har följt FN:s klimatförhandlingar noga de senaste åren. Lorentz har också bakgrund som språkrörssekreterare i Grön Ungdom och jobbar för Wake Up Call i Stockholm. Lorentz älskar att jobba med politiskt påverkan och drömmer om att vara med och bygga upp en grön folkrörelse.


David Bryngelsson doktorerar på Chalmers inom energisystemmodellering med fokus på markanvändning. I sin forskning undersöker han vilka de negativa följderna från ökad efterfrågan på bioenergi kan bli. Dessförinnan arbetade han som intern på FNs skogs och jordbruksorganisation (FAO) i Rom. David utsågs nyligen av tidningen Miljöaktuellt till en av 30 miljöprofiler under 30 som kan spela en viktig roll för att ställa om Sverige mot hållbarhet. David har blivit en uppskattad föreläsare för sina lättillgängliga och insiktsfulla föreläsningar om klimat- och energifrågor.


Simon Werbart Flato är student och entreprenör då han 2009 grundade den ideella organisationen Sustainergies. Han avslutar för närvarande sina master-studier på Stockholm Resilience Center, men har även erfarenheter från att ha varit miljöansvarig och praktiserat som hållbarhetskonsult. Inspiration hittar Simon genom att se lösningar istället för problem och Sustainergies vill skapa meningsfulla sammanhang där studenter och företag kan arbeta med hållbarhet och ansvarstagande tillsammans.


Rebecka Carlsson är en oerhört inspirerande och driven ung tjej som nyligen blivit vald till språkrör för Grön Ungdom. Hon har tidigare varit Sveriges ungdomsrepresentant i FN:s kommissioner för hållbar utveckling och hållbar stadsutveckling, deltagit på klimattoppmötena i Köpenhamn och Cancún samt medgrundat Sustainergies, Supermiljöbloggen och ett eget klimatföretag.


Utöver dessa talare deltog Nataly Belokopytova och Bill McKibben på skype.

Rekommenderade nyheter