Nu är det det drygt fyra veckor sedan jag förväntansfullt inväntade att alla deltagare skulle anlända till Globala Gymnasiet i Stockholm. Lite nervös för att allt inte skulle klaffa, men mest av allt exalterad över att det äntligen var dags!

Åtta månaders planerande och förberedande skulle äntligen resultera i en inspirerande helg för unga nyfikna människor! Volontärerna var taggade, programmet fullspäckat, kaffe och mackor på ingång, roll-upsen var fantastiska, talarna var på plats… allt kändes lysande.

Efteråt var jag utmattad, dödstrött och ÖVERLYCKLIG! De två timmar jag hade sovit natten mellan lördagen och söndagen räckte knappt till för att jag skulle orka hålla mig vaken på tunnelbanan hem efter att vi städat ur skolan. Men jag var så stolt över vad vi hade åstadkommit! Stolt över programmet, stolt över visionen, stolt över flashmoben och stolt över alla duktiga volontärer *ler*

De senaste veckorna har vi i teamet fokuserat på allt administrativt efterarbete som kommer med en stor konferens. Vi har gått igenom utvärderingar, bokfört kvitton, skrivit en stor rapport, jobbat med att klippa filmen, lagt upp power point presentationer på hemsidan och återhämtat oss.

Nästa steg är att följa upp våra visioner, att sprida dem till andra intressenter, kanske kan vi hitta allierade som driver liknande frågor, jag tänker till exempel på gröna bilister, naturskyddsföreningen och medveten konsumtion, men det finns många andra. Där vill vi i teamet gärna ha hjälp från er som var med – för Power Shift är inte vårt, vi gör det för er, tillsammans med er!

Av våra viktigaste visioner är det tre som handlar om transportsektorn – kollektivtrafiken är attraktiv och lättillgänglig, 100 % förnybara drivmedel och satsningar på cykeln som färdmedel – en som handlade om hållbarhet i skolan, två som påverkade näringslivet – det finns en långsiktig och heltäckande CO2-e beskattning och allt som produceras har längsta möjliga livslängd och är lätt att återanvända – och två visioner om samhället i stort – vi har ett välfärdsmått som grundar sig i socialt och ekologiskt välmående och normer och samhällsplaneringen leder till en energisnål livsstil. Alla dessa visioner har hög relevans och är något som jag gärna ser att vi gemensamt jobbar för att lyfta fram i olika samanhang.

Ikväll kommer vi att ha ett Skypemöte där vi ska börja diskutera tankar inför Power Shift 2013 och det ska bli så spännande! Det bubblar redan av tankar i huvudet på mig och jag tror att de flesta andra volontärer känner likadant. Jag hoppas på många givande diskussioner och du är givetvis välkommen att vara med! Adda mig på Skype, mitt namn är johanna_lakso. Jag ser fram emot ditt deltagande!

Hållbara hälsningar
Johanna Lakso

Rekommenderade nyheter