Vi håller just nu på att arbeta för fullt med konferensprogrammet, samarbetspartners och sponsorer inför Power Shift 2019! Vi uppdaterar med program löpande.

Årets Power Shift kommer vara fyllt med workshops, föreläsning och projekt som får kraft från deltagare! Här är några av föreläsarna!

Carl Thorshag, Fossilgasfällan – Fossilgas – Myten om ett grönare fossilt bränsle

Hur ligger det egentligen till med fossilgasen? Varför tror så många på myten om att det skulle vara ett hållbarare alternativ till kol och olja? Hur ser utvecklingen ut i Sverige och i Europa? Varför tillåts satsningar på ny infrastruktur för ett nytt fossilt bränsle? Dessa är frågor kommer vi att prata om, tillsammans med grundläggande kunskap om fossilgasens påverkan på klimat och miljö, samt information om hur du kan engagera dig!

Sanna Vannar, Ordförande för Sáminourra – Klimatförändringar och samisk kultur

Klimatförändringar sker just nu världen över, men vi behöver inte gå så långt för att se hur detta påverkar oss. Oberäkneligt väder påverkar renskötseln och därmed även den samiska kulturen. Klimatförändringar och exploatering av mark förändrar landskapet och skapar en ohållbar framtid för rennäringen, med risk för att samisk kultur och livsstil försvinner med renarna. Det finns mycket kunskap att lära från det samiska för att kunna ha ett hållbart liv och fortsatt leva av det naturen ger. Den samiska kulturen hotas av klimatförändringar – men den kan också erbjuda lärdomar och lösningar.

Emil Wasteson – Från tanke till handling: Att steg för steg göra världen till en bättre plats

Emil Wasteson – Från tanke till handling: Att steg för steg göra världen till en bättre platsDu får under 90 inspirerande minuter följa med Emil på hans pågående resa mot en bättre värld. En resa som bland annat inkluderar volontärarbete på Västbanken och ett skolbygge i Malawi. Vi kommer även att genom interaktiva moment utforska hur du som deltagare själv kan ta nästa steg i ditt engagemang för att göra världen till en bättre plats.

Alex Brekke, Generalsekreterare Amazon Watch – Hur mänskliga rättigheter skyddar biologisk mångfald

Jag kommer att berätta om urfolkens kamp för sina mänskliga rättigheter och hur det har en direkt relation till hur vi skyddar Amazonas från exploatering. Jag kommer även berätta om vikten av Amazonas för vårt ekosystem.