Power Shift Sverige 2012 kommer äga rum i Stockholm 21-23 september. Dit är det ännu flera månader, men vägen fram till konferensen kan vara precis lika spännande som helgen i sig!

Under 2012 vill Power Shift inte bara vara en helg där hundratals ungdomar samlas och diskuterar klimatfrågan, utan vi vill visa hela Sverige vad Power Shift är för något och vad vi står för. Därför kommer vi under året att synas ute på olika events och hålla föredrag och delta i seminarier. Och det börjar vi med redan nu!

Förra veckan anordnade Power Shift tillsammans med ABC – Aktiva insatser för människa och miljö och Svalorna – Indien Bangladesh ett seminarium om ekologiska fotavtryck på hållbarhetsfestivalen Globala Malmö. Power Shifts roll var att informera om det globala perspektivet på klimatfrågan, och göra kopplingen till hur vårt beteende påverkar detta. Men huvudbudskapet var förstås att unga i Sverige, Europa, och faktiskt hela världen redan inser detta, och försöker göra något aktivt åt det!

Det blev en mycket intressant diskussion i slutet då publiken ställde många bra frågor och analyserade öppet det vi föreläst om. Och redan om några veckor är det dags för Power Shift att föreläsa igen, denna gång på hållbarhetsfestivalen i Lund; Planet Lund. Seminariet kommer vara öppet för allmänheten så kom förbi om ni är i Lund, festivalprogrammet släpps den 4e maj.

Rekommenderade nyheter