Ikväll kommer det att arrangeras tre workshops runt om i Sverige. Klockan 18 är det möte i Göteborg, Lund och Stockholm. Det är dags att diskutera vad klimatrörelsen behöver 2013 och hur Power Shift kan passa in i pusslet? Välkommen att diskutera!

Med bakgrund till dessa funderingar på hur organisationen ska se ut har vi i teamet tagit fram en motion till Fältbiologernas riksårsmöte, där vi föreslår att Fältbiologerna fortsatt ska samarbeta med Power Shift och även lägger på förslag att klimatnätverket inom Fältbiologerna ska ta ansvar för att tillsammans med andra arrangera Power Shift konferensen. Detta förslag ska vi diskutera på mötena ikväll så läs gärna igenom det:

Power Shift 2013

Den stora konferensen Power Shift för unga klimatintresserade ägde i år rum för andra året i rad. I år var Fältbiologerna med och arrangerade mötet i Stockholm. Deltagarna var både rävar i klimatkampen och alldeles nyengagerade som tillsammans kom fram till en gemensam vision som överlämnades till Svenskt Näringsliv och Regeringens framtidskommission. Förutom det ägnades dagarna åt att gå på workshops och lära sig mer och diskutera om konferensens tema ”Ny Energi”.

Fältbiologerna har en stor erfarenhet i att engagera unga och tillsammans påverka politiker och företag. Därför tycker vi att det bästa vore om föreningen fortsätter arrangera konferensen även nästa år. Som det har varit i år har det funnits projektledare och en projektgrupp där Fältbiologerna har funnits representerade. Fältbiologerna har även hjälpt till med projektets ekonomi. I år tror vi att föreningen kan ta ett större ansvar genom att vårt klimatnätverk arrangerar konferensen med hjälp från andra engegerade, även utanför Fältbiologerna.

Vi tycker att föreningen bör bidra med 20 000 kr till projektet. Dessa pengar kommer dock inte utgöra hela budgeten utan andra medel kommer behöva sökas. Förra årets budget i sin helhet var 150 000 kr. Av de gick 35 000 kr till lokalhyra, 50 000 kr till mat, 35 000 kr till tryck, marknadsföring, material och fotoutställning, 20 000 kr till resekostnader och 10 000 för oförutsedda utgifter. Ungefär denna fördelning av pengar samt budgetposter räknar vi med även detta år.

Kostnad: 20 000 kr

Johanna Lakso, Stockholm City Fältbiologer
Alva Snis Sigtryggsson, Gotlandsklubben
Ebba Hårsmar, Stockholm City Fältbiologer
Fler fältbiologer…

Möjlighet finns också att vara med på ett sammanfattande Skypemöte klockan 20.00. Så även om du inte kan komma till någon av de tre fysiska mötena kan du ha åsikter på vårt Skypemöte. Lägg till johanna_lakso på Skype och se till att vara online några minuter i förväg så bjuder vi in dig till diskussionen.

Hoppas att vi ses ikväll!

Rekommenderade nyheter